Yeni Açılan Edremit Şubemizin Birinci Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Yeni Açılan Edremit Şubemizin Birinci Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Edremit Şubesinin 1. Olağan Genel Kongresi 19 Mart 2023 tarihinde gerçekleşti. Şube başkanlığına Yaşar Çama seçildi.

Kongreye, sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Mehmet Ali Çakır,Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Marmara Şubemiz Başkanı Musa Engin, çeşitli sendika ve şube temsilcileri ile delegeler katıldı.

Seçim sonucunda Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Yaşar Çama, Şube Başkan Vekili Murat Solgun, Şube Sekreteri Müjdat Tosun , Şube Mali Sekreteri Coşkun Karakuş, Şube Teşkilat Sekreteri Muzaffer Okdemir.
Şube Denetim Kuruluna; İsmail Yılmaz, Mert Kalkın, Mesut Bilmiş seçilirken, Şube Disiplin Kuruluna da Kazım Özgün, Ufuk Özenç, Eray Öztürk seçildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
'Değerli arkadaşlar,
Öncelikle hepinizi Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz bizlere güç verdiniz.
Hepimiz biliyoruz ki, İşçi sendikaları, üyelerin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmek , onlara çeşitli ekonomik ve sosyal haklar sağlamak, işyerinde insanlık onuruna yakışır bir çalışma ortamı yaratmak için vardır.
Sendika, yerinde ve sürekli denetimdir. Sağlıklı, güvenli, huzurlu iş ortamı ancak sendikalı, toplu iş sözleşmeli işyerlerinde sağlanır.
Türkiye Maden İşçileri sendikası olarak amaçlarımızdan biri de örgütsüz maden işçisi bırakmamaktadır. Biz maden işçilerinin, emeklerinin karşılığını alacak biçimde çalışmalarını istiyoruz, bunun için de sendikasız maden işçisi kalmasın diyoruz ve yönetim olarak örgütlenme konusunda sendikamızın bütün imkan ve dinamiklerini harekete geçirme kararlılığı içindeyiz.
Değerli arkadaşlar
Bir işyerindeki sendikanın gücü, sadece o işyerindeki örgütlülüğüne bağlı değildir. İşkolundaki örgütlülüğüne, Toplam üye sayısına, Hatta bütün sendikacılık hareketinin örgütlülük düzeyine bağlıdır. Bunun için sendikamıza hangi işyerinde olursa olsun üye olan bir işçi sendikamızın gücünü, dolayısıyla sizin mücadele gücünüzü artıracaktır. Sendikacılık hareketinin her kazandığı üye de bizim gücümüzü katlayacaktır.
Sendikal çalışma ve mücadele, bir ekip işidir. Ne kadar birlik ve dayanışma içinde olursak, ne kadar omuz omuza verirsek o kadar mücadelemizde başarılı oluruz, ekmeğimizi o kadar büyütürüz.
Güçlü sendikanın ilk koşulu, üyelerinin tek ses, tek yumruk olabildiği sendikadır. Sendika kim dendiğinde, bütün üyeleri ben diyebilen sendikadır.
Değerli Arkadaşlar,
Bugün her zamankinden daha çok sendikalara, örgütlü mücadeleye ve bilinçli üyelere ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç, haksızlıklara, sosyal adaletsizliklere, milletin, ülkenin çıkarlarının aleyhine gelişmelere, ülkenin bütünlüğüne, birliğine yönelen girişimlere karşı dur diyecek bir güçlü ses içindir. Bunun için de daha çok örgütlenmeliyiz. Saflarımızı sıklaştırmalıyız. Güçlü sendikayı ayakta tutacak tek şey sizlersiniz, Sendika güçlü ise siz güçlüsünüz bu yüzden her biriniz, bulunduğunuz yerde sendikamızın bir örgütlenme neferi, uzmanı gibi çalışmalısınız.
Değerli arkadaşlar,
Koca bir ailenin, Maden-İş'in üyesi oldunuz. Maden-İş Ailesinin kökü, Ulu bir çınar gibi sağlam ve dimdiktir. Artık yalnız değilsiniz. Bundan böyle arkanızda ve yanınızda, size destek olacak sizinle aynı yolda yürüyecek binlerce yol arkadaşı edindiniz. Yol arkadaşlarınıza, şubenize, sendikanıza sahip çıkın. Birlik ve dirlik içinde olun. Örgütlü mücadelenin gücünü ve tadını aldığınızda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Bizler birleştikçe güçleniyor, güçlendikçe hakkımızı daha emin adımlarla arıyoruz. Sesimiz sizin sesinizle gürleşiyor ve çoğalıyor. Bundan sonraki süreçte haklarımızı hep birlikte arayacağız ve mücadelemizi sizlerle yürüteceğiz. Yeter ki birbirimizin kollarını sımsıkı tutarak yürüyelim.
Yeni Şubemizin ve kongrenin ülkemize, yöreye, sendikamıza ve maden işçisine hayırlı olmasını temenni ediyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum'.