Yeni Açılan Bergama Şubemizin Birinci Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Yeni Açılan Bergama Şubemizin Birinci Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Bergama Şubesinin 1. Olağan Genel Kongresi 2 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti. Şube başkanlığına Ferdi Kılınç seçildi.

Kongreye, sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Mehmet Ali Çakır,Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, çeşitli sendika ve şube temsilcileri ile delegeler katıldı.

Seçim sonucunda Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Ferdi Kılınç, Şube Başkan Vekili Mehmet Biçer, Şube Sekreteri Aytaç Öğretmenoğlu, Şube Mali Sekreteri Bayram Ali Aşkın, Şube Teşkilat Sekreteri Emin Karaipekli.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli delegeler,
Öncelikle hepinizi Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına selamlıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bergama Şubemizin 1. Olağan genel kuruluna hoş geldiniz.
Değerli delegeler
Demokrasi şöleniyle gerçekleşen delege seçimlerinin ardından, şimdi de ilk Olağan genel kurulunuzu yapacaksınız. Burada atacağınız her demokratik adım ve her tavır, herkese örnek olması açısından çok önemli. Buradaki herkesin niyeti üyelerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek ve refahını artırmak olduğundan, kim kazanırsa kazansın, kaybeden olmayacak. Kazanan işçi hareketinin geleceği ve üyelerimiz olacak. Bu açıdan birbirinizle dost olun, şubenize sahip çıkın ki güçlü bir şubeniz olsun.. Gün birlik olma günü, Gün dayanışma günü. Hep birlikte üyelerimizin haklarını koruyalım ve daha da ileriye taşıyalım. Biz genel merkez olarak her zaman yanınızdayız.

Değerli delegeler,
Bugün her zamankinden daha çok örgütlü mücadeleye ihtiyacımız var. Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik buhran ve sıkıntılar, her gün belimizi biraz daha büküyor. Karamsarlık her ne kadar bizim kültürümüze yakışmasa da, gelecek günlerin çok parlak olduğunu da söyleyemiyoruz. Enflasyon rakamlarının büyümesi, hayat pahalılığı, paramızın gittikçe değer kaybetmesi ve alım gücümüzün düşmesi her zaman olduğu gibi yine işçi sınıfını zorluyor. Olan yine emekçiye oluyor.
Bu haksızlıklara, sosyal adaletsizliklere, özellikle işçilerin aleyhindeki girişimlere karşı dur diyecek bir mücadele, ancak örgütlü mücadeleyle gerçekleşebilir. Bunun için de daha çok örgütlenmeli ve saflarımızı sıklaştırmalıyız.
Birlikteliğimizden aldığımız güçle, üyelerimizin çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmek , onlara çeşitli ekonomik ve sosyal haklar sağlamak, işyerinde insanlık onuruna yakışır bir çalışma ortamı yaratmak için , yaşanan bu kapitalist sömürüden kurtulabilmemiz için çok çalışmalı ve birbirimize sahip çıkmalıyız.

Değerli delegeler,
Dünyanın en zor ve en riskli işini yapan maden işçileri, emeklerinin karşılığını almalıdır. Bütün şubelerimizle birlikte, işkolumuzun en büyük, en köklü ve en güçlü sendikası olmanın bilinciyle, sendikamızın bütün imkan ve dinamiklerini harekete geçirme kararlılığı içindeyiz. Sendikal çalışma ve mücadele, bir ekip işidir. Ne kadar birlik ve dayanışma içinde olursak, ne kadar omuz omuza verirsek o kadar mücadelemizde başarılı oluruz, ekmeğimizi o kadar büyütürüz.

Değerli delegeler,
Artık Türkiye'nin işkolundaki en büyük ve en köklü sendikası Maden İş'in bir şubesi oldunuz. Maden İş ailesinin bir üyesi, bir ferdi olmanın ayrıcalığını her zaman hissedeceksiniz çünkü, bundan böyle arkanızda ve yanınızda, size destek olacak sizinle aynı yolda yürüyecek binlerce yol arkadaşı edindiniz. Yol arkadaşlarınıza, şubenize, sendikanıza sahip çıkın. Birlikten taviz vermeyin. Örgütlü mücadelenin gücünü ve tadını aldığınızda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Bundan sonraki süreçte haklarımızı hep birlikte arayacağız ve mücadelemizi sizlerle yürüteceğiz. Yeter ki birbirimizin kollarını sımsıkı tutarak yürüyelim.
Yeni Şubemizin ve kongrenin ülkemize, yöreye, sendikamıza ve maden işçisine hayırlı olmasını temenni ediyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum'.