Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan Madencilere Teşekkür Ziyareti
HABER / DUYURU

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan Madencilere Teşekkür Ziyareti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Tümad Genel Müdürü Hasan Yücel sendikamızı ziyaret etti. Konukları sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul makamında ağırladı. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde, maden emekçilerinin arama kurtarma çalışmalarında gösterdiği özveri ve fedakarlığı dile getiren Ergün Atalay, ' Maden emekçilerimiz ilk günden beri deprem bölgesinde ve yoğun bir özveri ve çabayla kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bölgede kurtarma faaliyetinde bulunan herkese ama özellikle maden emekçilerine ,Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve ekibine teşekkür ediyoruz. . Tüm imkanlarımızla Türk-İş ailesi olarak deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz' dedi.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul da, Atalay'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi: ' Ülkemiz maalesef son birkaç yıldır büyük acılar yaşadı. Yaşanan son deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Evsiz- barksız , işsiz hatta şehirsiz kalan yüzlerce vatandaşın acılarını millet olarak en derin duygularımızla hissettik. Bu felaket bir kez daha gösterdi ki bu işin Ankara'sı Adana'sı Malatya'sı yok. Herkes Türkiye'li. Herkes tek yürek, tek nefes oldu. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bu dayanışma ve bu seferberlik bütün ulusları şaşırttı. Maden emekçisi arkadaşlarımıza gelince. Madencinin çabası, emeği, yüreği yüzlerce kez enkaz altında kaldı ama bu sefer bu çaba, bu özveri, yüzlerce hayat kurtardı. Görev sorumluluğuyla değil gönüllülük esasıyla çabalayan madencilerimize bizler de buradan teşekkür ediyoruz. Maalesef dün akşam büyük artçı bir deprem daha oldu. Bölgeden hiç ayrılmadık ve dönüşümlü olarak çalışmalara devam ediyoruz. Kamu özel ayırım yapmaksızın orada tek yürek olan bütün üyelerimize, madencilere ve bütün ekiplere, ayrıca işveren olarak madencilerin bölgelere intikalini sağlayan TKİ, ETİ Maden, ELİ,GLİ, KİAŞ, KÜMAŞ, Yeni Anadolu, Anagold madencilik, Demir Export, Adularya, Bozdağ, Ege Taş Kömürü, T. Efemçukuru, Tümad, Kolin, Tüprag, Emetbor, Yatağan, İmbat Madencilik yetkililerine de teşekkür ediyoruz.

Hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Konfederasyonumuz Türk-İş ile birlikte depremzedelerin sonuna kadar yanındayız' dedi.