Temsilcilere Yönelik Eğitim Seminerimiz Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Temsilcilere Yönelik Eğitim Seminerimiz Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız 27-30 Nisan 2023 tarihlerinde işyeri temsilcilerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Seminere, sendikamız Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ,örgütlülük alanımızdaki işyerlerinin Baş temsilcileri ve temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek açılış konuşmasını yaptı. Eğitim programlarının dönem boyunca devam edeceğini belirten Zeyrek, konuşmasında şunları söyledi:

'Sayın yönetim kurulu arkadaşlarım, sayın şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sayın hocalarım, sayın baş temsilci ve temsilci arkadaşlarım, sayın üyeler,
Sizleri Genel başkanımız Nurettin Akçul ve Yönetim kurulu adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum., Eğitim seminerimize hoş geldiniz. Öncelikle geçtiğimiz aylarda meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan deprem ve sel felaketlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, maden emekçilerimize de afetlerde gösterdikleri özveri, dayanışma ve hayat kurtarma mücadelelerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu afetler bir kez daha gösterdi ki eğitim, bilgi, bilinç düzeyi insan hayatında hayati bir rol oynuyor. Türkiye Maden işçileri sendikası olarak, bugüne kadar eğitimin önemini her platformda dile getirdik . Genel Başkanımız Nurettin Akçul, geçen dönemi eğitim dönemi olarak ilan etmişti. Gerek işyerlerinde gerek genel merkez eğitim sınıfında yoğun eğitim dönemi geçiren sendikamız, bu dönemde de eğitim ve seminerlerine tüm hızıyla devam edecek.

Değerli arkadaşlar,
Bu seminerlerde sadece bilgilenmiyor, aynı zamanda birbirimizi daha yakından tanıyor ve kaynaşıyoruz. Farklı bölgelerden gelmiş olsak da hepimiz aynı geminin içindeyiz. Berabersek birlikteysek o zaman güçlüyüz. Birimizin sorunu, hepimizin sorunu yaklaşımıyla hareket ettiğimiz sürece elde edemeyeceğimiz başarı yok. Bizi ayrıştırmak isteyenler, güçsüz bırakmak isteyenler tabi ki olacaktır. Çünkü sistemin karşısındaki yegane tehlike ve güç biziz. Kapitalizmin hüküm sürdüğü hangi yerde işçi birliği, işçi gücü, sınıf bilinci istenir. Böl-parçala -yalnız bırak -köleleştir- hükmet mantığının egemen olduğu bu sömürü düzeninde bizim bizden başka dostumuz yok. Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası gibi köklü bir çınarın çatısı altında mücadele veriyoruz. Yöneticiler, sendikacılar, delegeler, temsilciler değişebilir ama Türkiye Maden İşçileri Sendikası ne değişir ne de ilkelerinden ödün verir.

Türkiye'de işkolundaki en büyük, en güçlü ve en köklü sendika olma özelliğini taşıyan Maden-İş gücünü de istikrarlı, kararlı, dirençli ve mücadele ruhlu üyelerinden alır, dolayısıyla birbirimize sahip çıkacağız, sendikamıza sahip çıkacağız. Örgütlü olmamızın gücünü ve ayrıcalığını gerek toplu iş sözleşmelerinde gerek meydanlarda gerek demokrasimizin bize sunduğu her türlü şartta ve platformda göstereceğiz.

Değerli arkadaşlarım
Sizlere de burada görevler düşüyor. 30 bin üyesi olan bir sendika olarak, bütün üyelerimize aynı anda eğitim verilmesi hem üyelerimiz hem sendikamız açısından mümkün olmadığı için, Sizler burada hocalarımızın bilgileri eşliğinde öğrendiklerinizi, temsil ettiğiniz arkadaşlara anlatacak ve bu bilinci artıracaksınız.. Sendika olarak bilgili, bilinçli, hak ve çıkarlarının farkında olan, sınıf dayanışmasının önemini kavrayan ve bunu hayata geçirebilen aktif üyeler için eğitim seminerlerimizi sistemli olarak sürdürmeye devam edeceğiz .

Sözlerimi çok uzatmadan siz değerli arkadaşlarıma katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, seminerimizin camiamıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah'a emanet olun'.

Şeref Zeyrek'in ardından hocalar ders anlatımına geçti. Kurumsal Eğitmen Profesyonel Koç Hande Ahıskalı; 'Kurumsal Aidiyet ve Sendikal Bilinç', Prof. Dr. Türker Topalhan da; 'Türkiye'de Çalışma Hayatının Dünden Bugüne Gelişimi' adlı sunumlarını gerçekleştirdi.