Kuruluşumuzun 65. Yıl Dönümünü Gururla Yaşıyoruz
HABER / DUYURU

Kuruluşumuzun 65. Yıl Dönümünü Gururla Yaşıyoruz

Türkiye Maden İş Sendikası -

İşkolumuzdaki en köklü ve en büyük sendika olma özelliğimizi 65 yıldır elimizde bulundurmaktan, üyelerimiz ve sendikamız adına gurur duyuyoruz. 65 yıldır yürüttüğümüz mücadelemizin tek bir amacı var. Maden işçisini hak ettiği değere kavuşturmak.

Yıllarca süren mücadelemiz sonucunda bir çok hak elde ettik. Bu hiç kolay olmadı. Masa başlarında alınabilecek haklarımızı, çoğu zaman şehit olarak ya da iş kazası geçirerek aldık. Toplu ölümlerle anıldık, toplu ölümlerde gündeme geldik. Bizleri ve uyarılarımızı dikkate almayan yetkililer, maalesef büyük acılar yaşadıktan sonra bizlere kulak vermeye başladılar.

Halkımız ise her zaman maden işçisine ayrı bir sempati duydu. Özellikle deprem felaketinde yaşanan arama kurtarma çalışmalarında bizlere gönüllerinde taht yaptılar. 'Kahraman madenciler' sıfatını bize layık gören bütün vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra da ölümlerle değil, üretimimizle, ülkemize kattığımız katma değerle ve güzel işlerle gündem olmak istiyoruz.

Maden İş ailemiz büyümeye devam ediyor.

Büyüdükçe gücümüz ve sorumluluğumuz artıyor. Her bir üyemiz bizi, biz de her bir üyemizi temsil ediyoruz. Ortak paydamız ve amacımız ise üyelerimizin hakkını savunmak ve ileriye taşımak.
Maden işçisi, Türkiye Maden İşçileri Sendikası çatısı altında çok daha güvenli ve çok daha güçlü
çünkü ;30 bin üyesi ve aileleriyle birlikte emin adımlarla hareket eden, popülist ve gereksiz gündemlerle vakit kaybetmeyen, reklam peşinde olmayıp sadece işçisini düşünen köklü bir sendikaya mensup.

Bizler Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak, çalışmaya, üyelerimizin haklarını daha da yukarıya taşımaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar hayatını kaybetmiş bütün maden emekçilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Yaşasın maden işçilerinin örgütlü mücadelesi!
Yaşasın Türkiye Maden İşçileri Sendikası!