Kamu Sözleşmeleri İçin Rakamların Salı Günü Açıklanması Bekleniyor
HABER / DUYURU

Kamu Sözleşmeleri İçin Rakamların Salı Günü Açıklanması Bekleniyor

Türkiye Maden İş Sendikası -

Bilindiği üzere Kamuda 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 yılı 'Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü' görüşmelerinde süreç devam ediyor.
Bugün gerçekleşen ve tüm tarafların katıldığı toplantıda, biz de sendika olarak beklentilerimizi ve haklı taleplerimizi bir kez daha dile getirdik.
Ülkemizin içinden geçtiği sosyo-ekonomik koşullar , hayat pahalılığı, alım gücünün düşmesi, yüksek enflasyon oranları, yoksulluk sınırının altında kalan maaşlar, emekçimizin belini iyice bükmekte ve alınan maaşlar gün geçtikçe erimektedir.

Bütün bunlara rağmen, afaki ya da hakkımız olmayan bir ücret artışı talep etmiyoruz. Biz hakkımız olana talibiz. Haklı taleplerimiz artık geri çevrilmemeli ve kamu işçisi için, insana, emekçiye yakışır bir oran açıklanmalıdır.

Bugün gerçekleşen toplantıda işyerlerine özel sorunların bir kısmı çözüme ulaştı ve mutabakat sağlandı. Önümüzdeki hafta Salı günü de taban ve tavan ücretleriyle ilgili bir rakamın istediğimiz doğrultuda açıklanacağını umuyoruz.

Ocak ayından beri devam eden süreç bir an önce işçilerimizin lehine sonuçlanmalı ve emekçilerimizin yükü hafifletilmelidir.