• Ana Sayfa
  • HABER
  • HABER / DUYURU
  • Genel Başkanımız Akçul ve Bakan Dönmez, Adularya Yunus Emre Termik Santralindeki Üyelerimizle Bir Araya Geldi
Genel Başkanımız Akçul ve Bakan Dönmez, Adularya  Yunus Emre Termik Santralindeki Üyelerimizle Bir Araya Geldi
HABER / DUYURU

Genel Başkanımız Akçul ve Bakan Dönmez, Adularya Yunus Emre Termik Santralindeki Üyelerimizle Bir Araya Geldi

Türkiye Maden İş Sendikası -


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adularya Termik Santrali'ne ilişkin müjdeli haberler verdi. Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul da 'Çalışan üyelerimize hayırlı olsun' dedi.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de katıldığı ziyaret kapsamında, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Termik Santralinde işçilerle bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez burada yaptığı konuşmada söz konusu tesisin 2016 yılında tamamlanmasına rağmen çeşitli teknik ve hukuki nedenlerden dolayı bir türlü tam kapasite çalıştırılamadığını, şimdi ise önemli bir aşamaya geldiğini bildirdi.

Dönmez: ' Haziran başı itibariyle ilk üniteyi devreye alacağız. An itibariyle şu anda müessesemizde 850 çalışanımız var. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren her ay 100'er kişi olmak üzere toplamda 1250 kişiye ulaşacak şekilde bir istihdam planlaması olacak" dedi.

Bakan Dönmez, bakanlığının yerli kaynakları sonuna kadar kullandırmak gibi bir hedefinin olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Buradaki madende yıllık 2,1 milyon ton kömür üretimi olacak. İlk etapta kömür ihtiyacını karşılamak üzere Çayırhan'da elektrik üretim alanı şirketimizin maden işletmesinden kömür tedarik edilecek. İleride de buradaki maden ocakları tam faal hale getirilmiş olacaktır. İnşallah bu tesis bölgede yerel kalkınmaya da ciddi anlamda gerek üretim gerek istihdam anlamıyla da katkı sağlayacak bir tesistir."