Eğitim Sınıfımız Faaliyete Geçti
HABER / DUYURU

Eğitim Sınıfımız Faaliyete Geçti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız 14-22 Ekim tarihleri arasında Yönetici eğitim programı düzenledi.Sendikamız Genel Merkez binasının eğitim sınıfında düzenlenen programa TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.. Eğitim programına Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikamıza bağlı tüm Şube Başkanları ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile sendikamız uzmanları katıldı. Eğitim, üç devre halinde üç gruba yönelik yapıldı.Programa, ilk grup: Ege Şubesi,Batı Anadolu Şubesi, Yatağan Şubesi, Soma Şubesi ve Elbistan-Afşin Şubesi , ikinci gurup; Kütahya ve Havalisi Şubesi, Konya ve Havalisi Şubesi, Ege 1 No'lu Şube, Kırka ve Havalisi Şubesi ve Marmara Şubesi, üçüncü gurup ise; Orta Anadolu Şubesi, Hisarcık Şubesi, Çeltek Şubesi, Soma 2 No'lu Şube, Cevher İşçileri Şubesi ve Mardin Şubesi olarak katıldı.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Eğitim programının ilk gününde TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak da derse girerek, programın çok faydalı olduğunu, eğitimin her şeyden önce geldiğini, üyelerin ve yöneticilerin bu derslerden çok şeyler öğrenebileceğini ifade etti.

Eğitim programının ikinci gününde ise Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay derslere katıldı.
Atalay, böyle bir sınıfın bir çok sendikada olmadığını ve böyle bir ortamda derslerin çok daha verimli geçeceğine inandığını belirtti. Atalay ayrıca anlatılan konuların da çok önemli olduğunu ve herkese her zaman lazım olabilecek bilgilerin işlendiğini dile getirdi. Ergün Atalay, programın sonunda ilk gurup katılımcı yöneticilere sertifika verdi ve bu eğitimlerin devamını diledi.

Programın son gününde TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak üçüncü gurup katılımcı yöneticilerin sertifikalarını verdi ve herkese başarılı günler diledi.

İkinci gurup katılımcı yöneticilerin sertifikalarını sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek verirken, eğitim programının çok verimli geçtiğini, çok güzel dönüşler aldığını belirtti. Zeyrek, bu tür eğitimlerin hiç ara verilmeden devam edeceğini dile getirirken katılımcılara ve hocalara teşekkür etti.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a, programa katılım ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. Akçul, Türkiye Maden İşçileri Sendikasının eğitime her zaman öncelik verdiğini, her dönem seminerler ve eğitim programları düzenlediğini ama bunun sendika açısından bir ilk olduğunu ifade etti. Merkez binanın aynı zamanda bir eğitim merkezi haline gelmesini arzuladığını dile getiren Akçul, 'Uzun zamandır hedeflediğimiz bir projeydi bu. Bugüne kadar sayısız eğitim programı ve seminer düzenledik. Gerek işyerlerinde gerek şehir dışlarında bu eğitimleri veriyorduk ama şimdi bu bizim için bir ilk oldu. Binamızda bir eğitim sınıfı açtık ve vakit kaybetmeden eğitimlere başladık. Çok da güzel dönüşler aldık. Binamızın elverdiği ölçüde bir sınıf hazırladık, sınıfımız çok büyük değil ama katılımcılar çok memnun kaldı. Bu şekilde daha iyi konsantre olduklarını, dersleri daha iyi dinlediklerini ve samimi bir ortam bulduklarını söylediler. Bu da beni ayrıca mutlu etti ve gururlandırdı. Biz biliyoruz ki eğitim olmazsa hiçbir şey olmaz. Daha önce de belirtmiştim bu dönemi eğitim dönemi ilan ettik. Biz ve hocalarımız elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu arada hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten alanlarında uzman çok kaliteli hocalardan ders aldık. Ama bize de çok iş düşüyor. Burada öğrendiğimiz teorik bilgileri hayatımızda pratiğe dökmediğimiz sürece sonuç alamayız. Öğrendiklerimizi uygulamalı ve hayata geçirmeliyiz. İnanıyorum ki bu program bize çok şey kattı. Eğitim bir süreç. İki dersle on dersle bitecek bir şey değil. Dolayısıyla biz hiç ara vermeden eğitimlerimize devam edeceğiz. Yönetici programı çok başarılı geçti. Temsilcilerimiz ve üyelerimiz için de aynı süreci devam ettireceğiz. Buradan herkese çok teşekkür ediyorum. TKİ Genel Müdürü Ömer Bayrak ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a teşriflerinden ve desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Diğer programlarımızda görüşmek üzere herkese başarılar diliyorum' dedi.

Her gurubun iki gün katıldığı programda ; İletişim, Çatışma Çözümü, Liderlik, Protokol ve Nezaket, Sosyal Davranış Kuralları konu başlıklı dersler anlatıldı. Konular, Serdar Bilecen, Adnan Erbaş ve Sevna Somuncuoğlu tarafından anlatıldı.