Çayırhan'da Eğitim Semineri Gerçekleştirdik
HABER / DUYURU

Çayırhan'da Eğitim Semineri Gerçekleştirdik

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Orta Anadolu Şubesinin örgütlülük alanındaki Park Termik ve Adularya işyerlerinde çalışan üyelerimize yönelik eğitim semineri düzenledik. Çayırhan TKİ Gökdelen Eğitim Salonunda düzenlenen seminere sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H.Hüseyin Gürbüz, Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Teknik Danışmanı Maden Mühendisi Ertuğrul Bayrak ve üyemiz işçiler katıldı. Saat 10.00'da başlayan eğitim pogramının açılış konuşmasını Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık yaptı. Kocabıyık, konuşmacıları takdim etti ve seminerin verimli geçmesini diledi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından kürsüye Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek çıktı ve konuşmasında şunları söyledi:

'Sayın Genel Merkez Yönetim Kurulu Arkadaşlarım
Orta Anadolu Şubemizin Değerli Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri
Değerli Temsilci Arkadaşlarım
Değerli Hocalarımız ve Siz Değerli Üyelerimiz

Eğitim seminerimize hoş geldiniz.
Sizleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Nurettin Akçul ve Yönetim kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Öncelikle Elazığ merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı diliyorum. Allah böyle acıları bizlere ve kimseye bir daha yaşatmasın.

Değerli katılımcılar,
Yaklaşık bir yıl önceki genel kurulumuzun ardından yaptığımız ilk toplantıda, çok önemli bir karar aldık. Genel Başkanımız Nurettin Akçul öncülüğünde, bu dönemi Maden-İş sendikası olarak eğitim dönemi ilan ettik.
İlk iş olarak genel merkezimize bir eğitim sınıfı yaptık ve hiç vakit kaybetmeden bu sınıfta Genel Merkez Yöneticilerine, şube başkanları ve şube yönetim kurullarına, işyeri temsilcilerine yönelik çok kıymetli hocalar tarafından aşamalı olarak eğitim verildi.
Katılımcıların göstermiş olduğu ilgi ve memnuniyet, bizi hem çok mutlu etti hem de motivasyonumuzu arttırdı. Bundan sonra da sırayla şubelerimizde taban eğitim programlarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İlk talep şubeniz yönetim kurulundan geldi ve sizler için buradayız.

Değerli arkadaşlarım,
Bugünkü programımız akşama kadar sürecek. Bazen dikkat dağılabiliyor ve dersten kopulabiliyor. Şunu unutmayalım .Buradan öğreneceğimiz her bir kelime dahi çok önemli. Dolayısıyla biraz sabretmenizi ve dersleri çok iyi dinlemenizi rica ediyorum. Eğitimin amacına ulaşması biraz da sizlerin elinde. Hocalarımızı iyi dinlemek, anlaşılmayan yerde soru yöneltmek bu organizasyonu daha da başarılı kılacaktır. Sadece dinlemek için değil de, öğrenmek için çaba gösterelim, yoksa bu eğitimin hiçbir anlamı olmaz ve verilen emekler boşa gider.

Değerli arkadaşlarım,
Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda , Genel Merkez olarak her zaman elimizden gelenin en iyisiyle sizlere destek olmaya hazırız.
Sözlerimi daha fazla uzatmadan seminerimizin verimli geçmesini diliyor, hepinizi tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum'.

Şeref Zeyrek'in konuşmasının ardından MHP Eski Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği' konularında bilgi verdikten sonra, Eğitimci Recep Levent 'Emeklilik ve Fiili Hizmet Zammı', Eğitimci Adnan Erbaş ise ' Sendikal Bilinç ve Toplumsal Davranışlar' konulu sunumlarını gerçekleştirdi.