Bakan Dönmez Madencilere Bir Kez Daha Teşekkür Etti
HABER / DUYURU

Bakan Dönmez Madencilere Bir Kez Daha Teşekkür Etti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'de Türk-İş' bağlı sendikaların daveti üzerine işçilerle bir araya geldi. Bakan Dönmez konuşmasının bir bölümünü madencilere ayırdı ve sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul, şube yöneticilerimiz ve üyemiz madencilerle teşekkür etti.

'Madenci kardeşlerime milletim adına teşekkür ediyorum" diyen Dönmez sözlerine şöyle devam etti:
'Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yaralarını hala sarmaya çalışıyoruz.Hamdolsun ilk başta devletimiz tüm kurum, kuruluşlarıyla deprem bölgesine koştu. Elbette ilk anda enkazdan insanlarımızı kurtarmaya çalıştık. Enkazdan kurtarılanları da geçici barınaklara, yaralıları hastanelere sevk etmeye çalıştık. İnsanımız da olağanüstü bir dayanışma örneği göstererek elinde avucunda, mutfağında, dolabında ne varsa yarısını belki daha fazlasını oralara gönderdi.

Madenci kardeşlerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum, çünkü biz onları arar aramaz hatta bir kısmı görevli olduğu için aramayı beklemeden harekete geçtiler. Fakat oradaki afetin etkisi çok büyük olduğu için ilave takviye ekiplerine de ihtiyaç vardı. Biz bütün yer altı işçilerimizin tamamını oraya sevk ettik; yaklaşık 10 bin kişi. Birçok bölgedeki madenci kardeşlerimiz oraya yardıma koştu. Birçok insanımızı da depremin ardından saatler, günler geçmesine rağmen canlı ya da yaralı olarak kurtardılar. Adeta canlarını hiçe saydılar. Çünkü onların çok özel bir tekniği var. O dönemde herhalde biz, Türkiye de öğrenmiş oldu, 'domuz damı' diye ifade ettikleri. Kimsenin giremediği, koca iş makinelerinin bile açamadığı yerlerde bu kardeşlerimiz sadece şöyle diyor 'Biz kafamızı sokalım, gerisi problem değil.' O zor şartlarda orada onlarca, yüzlerce insanımızı da enkazın altından kurtardılar. Onun için ben burada madenci kardeşlerime bir kez daha milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Allah razı olsun."