Bakan Dönmez'in de Katılımıyla Madenciler Videokonferans Yöntemiyle Bir Araya Geldi
HABER / DUYURU

Bakan Dönmez'in de Katılımıyla Madenciler Videokonferans Yöntemiyle Bir Araya Geldi

Türkiye Maden İş Sendikası -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Türkiye'nin farklı bölgelerindeki madencilerle videokonferans yöntemiyle bir araya geldi. Konferansa sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul da katıldı.

Bakan Dönmez, Madencilerin, hayatın her alanına dokunan "görünmez kahramanlar" olduğunu ifade etti ve "Madenciliği dünyanın en kadim mesleği ve insan emeğine en fazla yaslanan uğraşı olarak görüyorum. Yer altıdaki her bir zenginliği cevhere dönüştüren madenci kardeşlerimi de birer sanatkar kabul ediyorum' dedi.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul da burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: '

Her yıl kutlanan 4 Aralık Madenciler Gününde, Kazdıkları yerde cennete düşen; bir avuç kömür için bir ömür veren madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor çalışanları da sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
İnsan hayatını yaşanılır kılan araç ve gereçlerin neredeyse tamamı doğal kaynaklardan ve madenlerden elde edilmektedir. Dolayısıyla Madenler ülkenin hazineleridir. Bu hazineleri ortaya çıkaran dolayısıyla hayatı yaşanılır kılan maden emekçilerimiz ise kıymeti pek de bilinmeyen diğer cevherlerimizdir. Maden işçisi olmak gerçekten zordur, Ama maden işçisi bu zorluklarını çok da dillendirmez aslında. Sabırlıdır çünkü, vefakardır, cefakardır, katlanır bu zorluklara. Onun tek isteği vardır aslında. Sahiplenilmek, değer görmek. Ufak dokunuşlar, ufak hatırlanmalar, samimiyet ve düşünüldüğünü bilmek yeter maden işçisine.

Yer altında çektiği onca cefa ve zorluk, ona ağır gelmez. Ona ağır gelen sabahın ayazında bindiği servisin kaloriferinin bozuk olmasıdır. İşte tam da burada başlar madencinin işine yabancılaşması, işyerine aidiyet hissedememesi. Madenci aslında işini de sever, iş yerini de sever, patronunu da sever ama aynı şeyleri ve sevgiyi hissetmediği yer ona dar gelir. Buz gibi bindiği servisten buz gibi iner ve buz gibi çalışır.
İşverenleri bizler inanın ki anlıyoruz ama aynı şekilde işverenlerden de bizi anlamısını, empati yapmasını bekliyoruz. Eylül ayında alması gereken üstelik de kendi ürettiği kömürü Aralık ayında hala alamayan madencinin gönlünü kazanmak kolay olmayacaktır. Önce madencimizi kazanmak zorundayız .Madencimizin kıymetini bilmek ve hak ettiği değeri ona vermek zorundayız.

Pandemi dönemini yaşadığımız bu zorlu günlerin de en kısa zamanda sona ermesini diliyor, sayın bakanımız başta olmak üzere bütün katılımcılara sağlıklı esenlikler dolu günler temenni ediyorum'.