1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun
HABER / DUYURU

1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

Türkiye Maden İş Sendikası -

Ülkemiz son yıllarda maalesef büyük afetlerin yaşandığı adreslerden biri oldu. Yangınlar, seller, pandemi gibi bir çok vatandaşımızın ölümüne sebep olan yıkımların üstüne bir de 6 Şubat depremi, yüreklerimizi dağladı. Ülke olarak üç aydır depremin yarattığı yıkımın yaralarını sarma çabalarımız devam ediyor.

Öte yandan pandeminin, Rusya Ukrayna savaşının, afetlerin de etkisiyle gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik ve sosyal sıkıntıların ceremesini de yine en çok emekçiler çekiyor.

Dayanışmanın, hak mücadelesinin, birlik ve beraberliğin, direnişin simgesi 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler bayramını hüzünlerimizden dolayı belki buruk karşılıyoruz ama yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergi adaletsizliğine, sendikasızlaştırmaya, taşeronlaşmaya, güvencesiz istihdama, kayıt dışı çalıştırmaya, kadınların toplumsal hayatta yok sayılmasına, Konfederasyonumuz Türk-İş ile birlikte dur diyoruz. Bütün emekçiler adına her zaman olduğu gibi daha iyi bir yaşam , daha iyi çalışma koşulları, daha güvenli bir gelecek , barış ve iyilik için bu sene de Adana'dayız.

Sendikamızın çok kıymetli üyeleri, her afette olduğu gibi yaşanan son deprem felaketinde de canla başla mücadele etti. Yüzlerce insanı göçük altından kurtardı. 1 Mayıs'ı deprem bölgesinde karşılayacak olan üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz ve artık madencilerimizin hak ettikleri değeri görmelerini istiyoruz.

Tüm emekçilerin ve üyelerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, aydınlık yarınlara bir an önce kavuşmayı diliyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın İşçi Bayramı!

Yaşasın birlik ve mücadele günümüz !