Toplumsal Bağışıklık İçin Aşı Olmalıyız
HABER / DUYURU

Toplumsal Bağışıklık İçin Aşı Olmalıyız

Türkiye Maden İş Sendikası -

Saygıdeğer Üyelerimiz;
Dünya ve ülkemiz bir yılı aşkın bir süredir Covid 19 salgını ile mücadele etmektedir. Salgının yol açtığı sosyal ve ekonomik zararları hep birlikte yaşamaktayız. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda kayıplarımızın her geçen gün artması bizi üzmekte ve yüreğimizi acıtmaktadır.
Bu doğrultuda; maske takmak, sosyal mesafeye uymak ve hijyen kurallarına dikkat etmek oldukça önemli olmakla birlikte virüsün yayılma hızını etkilemede yetersiz kalmakta ve aşının önemini bizlere bir kez daha göstermektedir.
Bilim insanları Covid-19 aşısının hastalık yaşamak zorunda kalmadan bir antikor tepkisi oluşturarak korunmaya yardımcı olduğunu defalarca ifade etmektedirler. Toplumsal bağışıklığın sağlanması ve günlük yaşantıda tekrar normal hayatımıza dönmemizin en önemli koşullarından birinin kurallara uymak ve aşılanmak olduğunu unutmamalıyız.
Bu nedenle salgınla mücadele etmemizde büyük öneme sahip olan aşılama faaliyetlerine siz üyelerimizin de hassasiyet göstermesini, bu konuda tereddüt yaşayan üyelerimizin de en yakın sağlık kuruluşundan tereddütlerini giderecek desteği almalarını rica ediyoruz. Tekrar sağlıklı günler yaşamak bizim elimizde.