SİVOMATIC İşyerindeki Üyemiz İşçilerin Grevi Devam Ediyor
HABER / DUYURU

SİVOMATIC İşyerindeki Üyemiz İşçilerin Grevi Devam Ediyor

Türkiye Maden İş Sendikası -

Ordu Ünye'de faaliyet gösteren SIVAMATİK kil madeni fabrikasında çalışan üyemiz maden işçilerinin 17 Temmuz'da başlattığı grev devam ediyor.

Ünye Göbü Mahallesi Killik mevkiinde faaliyet gösteren kil madeni işleme fabrikası çalışanları verilen hakların geri alınması ve çalışma şartlarını öne sürerek iş yeri önünde grev başlatmıştı. Sendikamız Cevher İşçileri Şube Başkanı Zekeriya Gültekin de grevin ilk günü basına yaptığı açıklamada
'Bugün burada çok önemli bir mücadele için bir araya geldik. Uzun süren sözleşmenin ardından yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde iş verenle bir anlaşmaya varamadığımız için bugün greve başladık. Bu grev çalışanlarımızın istediği bir sonuca varana kadar devam edecek. Bu görüşme süreleri içeresinde bizim en çok yadırgadığımız, Türkiye'de her zaman toplu il sözleşmelerinde çalışanların geriye dönük bir değerlendirmesi olur. Bununla ilgili iş verenlerden istediği kurallar olur ve görüşmeler neticesinde az çok bir neticeye varılır. Maalesef bu dönem madencilikte işçilerin işverenlerden istemesinden öte, işçilerinden 20 yıllık çalışmasının kazancını geri istediği bir döneme kaldık. Bu iş yerinde bir tesis ile üretime başlayan ve sonrasında 6 tesise kadar çıkarılmış olmasına rağmen hala işçilerimizden birtakım kazanımların geri alınması isteniyor. Burada pandemi sürecinde bile bu işletmede üretin bir gün aksamadı. Dünyanın her tarafına yapılan üretim gönderildi. Bugün greve çıkıyor olmamıza rağmen dün dahil arkadaşlarımız fedakârca çalıştı. Bizler yılbaşından itibaren yasaya uyulmayacak bir şekilde günün 12 saati çalışmak zorunda kaldılar. Burada yeterince eleman tahsil edilmiyor. Çalışan sayısı az ve üretim gittikçe artıyor. Bir iş yeri günden güne büyüyor ve para kazanıyor ancak elemanların hakları verilmiyor. Vermiş oldukları yetmiyormuş gibi aldıkları ücretten fedakârlık yapılması isteniyor.
Biz çalışanların sosyal hayata ve insanlarla bir şeyler paylaşmaya hakkı var. Bu mücadele devam edecek ve hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bu mücadelenin en önünde çalışanlar ile birlikte ne kadar sürerse sürsün bu haklarımızdan taviz vermeden çalışmayacağız. Biz her türlü riski alarak bu örgütlenmeyi göze aldık. Bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğiz' demişti.

O günden bugüne şartlarda her hangi bir gelişme olmadığı ve TİS sürecinde uzlaşmaya varılamadığı için işçiler grevi kararlılıkla devam ettireceklerini ve haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.