Sendikamız Soma 2 No'lu Şubesinin 3. Olağan Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Sendikamız Soma 2 No'lu Şubesinin 3. Olağan Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Soma 2 No'lu Şubesinin 3. Olağan Kurulu gerçekleşti. Şube başkanlığı görevine 4 yıllığına Murat Çolak seçilirken, Şube Başkanvekili Hasan Kabasakal, Şube Sekreteri Volkan Saral, Şube Mali Sekreteri Feyzullah Aldemir, Şube Teşkilat Sekreteri Kadir Mengelli oldu.

Sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı kongrede, Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul yaptı. Kurul Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Genel Başkanımız burada yaptığı konuşmada 'Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, madenlerde hayatını kaybetmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yeni seçilecek arkadaşlardan önce görev yapmış arkadaşlar da burada. Kendilerine buradaki barış ortamından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kazananı kaybedeni olmayan bir yarıştır. Nöbet değişimidir. Yeni seçilecek arkadaşlara da başarılar diliyorum.
Değerli arkadaşlarım, bugün maden şirketinin birinde ,iş kazası oldu. Tek tek ölürsek haber olmuyoruz, ancak toplu ölürsek bütün medya burada. Acımız büyük. 301 madencimizin ruhu şad olsun.
Değerli arkadaşlarım, gündemde özelleştirme var. Arkadaşlarımız bir mücadele veriyor ve biz bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Bizim kimseyle hesabımız, alıp veremediğimiz olmaz. Herkesin siyasi görüşü kendinedir. Gider zamanı gelince oy verir. Bize bir adım gelene biz iki adım gideriz' dedi. Akçul, kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.
Mevcut Başkan Fahri Yalçın'ın aday olmadığı kongrede Murat Çolak seçimi kazanarak şubenin yeni başkanı oldu.