Sendikamız Genel Mali Sekreteri Tes-İş'i Ziyaret Etti
HABER / DUYURU

Sendikamız Genel Mali Sekreteri Tes-İş'i Ziyaret Etti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın, Ege Bölgesi Şubesi, Ege 1 No'lu Şube, Soma Şubesi, Soma 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Tes- İş Sendikası Soma Şube Başkanı Fehmi Tokgöz'ü ziyaret etti.

Ziyarette, Fehmi Tokgöz Soma Termik Santralı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakanlık tarafından kapatılan ve kısmi olarak faaliyette olan santralle ilgili olarak bilgi veren Tokgöz: 'Kısmi olarak kapatılan Soma Termik Santralinin 4 ünitesinin faal çalışacağı sayın Bakanımız tarafından bizzat söylenmiştir. Sabah saatlerinde çevre ve şehircilik bakanlığına bağlı Manisa çevre il müdürlüğü görevlileri tarafından mühürlenmiş üretim durdurulmuş fakat sayın Bakanın açıklamaları doğrultusunda akşam saatlerinde üretim yapılması için yetkililer tarafından mühürleri sökülerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Soma'da Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ile birlikte Ankara ziyaretimizde Soma ve Soma'nın bu konuda konumunu anlattık. Soma'nın sıcak su ile ısıtılmasıyla 12 bin abonenin ısındığını, 13 okul ve resmi daire ile Diş hastanesinin bu sıcak sudan ısındığından bahsettik. Sivil toplum örgütleriyle yaptığımız toplantı sonrası şu konu ortaya çıktı. Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz, ABH Enerji Koordinatörü Mesut Dal ve Soma Termik santal üretim direktörü Mehmet Öksüzler'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Konya Şeker yetkililerinin Baca Gazı Arıtma (BGA) tesisinin yapımı ile ilgili ihale sürecinin son aşamaya geldiğini, en kısa sürede ihale sürecinin tamamlanacağını, ihale bittikten sonra altı ay gibi projelendirme süresinin olduğunu, akabinde temeli atılarak montaj işlemlerinin başlayacağını net bir şekilde beyan etmişlerdir. Bu tesislerin yapımı esnasında da termik santralin çalışması gerektiğini toplantıya katılan katılımcıların da ortak fikri olarak ortaya çıkmıştır' dedi. Tokgöz konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Madenlerde üretilen kömürün 4'te 3'ü bugün santralde yakılmaktadır. Bu küçümsenecek rakam değildir. Üretilen 12 milyon ton kömürün 8 Milyon ton kömürü santralde yanıyor. Kapandığında nakliyecisinden tutun da çalışan işçiye kadar etkilenecek. 13 Mayıs 2014'teki maden kazasındaki yaşanan sıkıntılardan daha fazlasını ekonomik olarak yaşarız' dedi.

Sendikamız Genel Mali Sekreteri Zekeriya Aydın da: 'Bu konularda hem fikiriz. Sizlerin yanınızdayız. Bizim de düşüncemiz, Soma'da santralın kapanmadan bu işlerin yürütülmesidir. Aksi bir şey düşünmek istemiyorum. Çünkü ayak çarığı sıkacaktır. Önümüzdeki süreçte biz Maden-İş sendikası olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız' dedi.