Mağduriyeti Giderilen Uyar Madencilik Çalışanları Genel Başkanımız Nurettin Akçul'a Teşekkür Etti
HABER / DUYURU

Mağduriyeti Giderilen Uyar Madencilik Çalışanları Genel Başkanımız Nurettin Akçul'a Teşekkür Etti

Türkiye Maden İş Sendikası -


Soma havzası içerisinde 2013 yılında yaşanan kaza sonucu kapatılan Uyar Madencilik AŞ çalışanları, 8 yıldır mağdur durumdaydı ve bu mağduriyet nihayet sona erdi. Sendikamızın bugüne kadar yaptığı girişimler sonuç verdi ve Uyar mağdurları tazminatlarına kavuştu.

Tazminatlarını alan Uyar madencilik çalışanlarından temsilciler sendikamızı ziyaret etti. Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan ve TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç'in de yer aldığı ziyarette, temsilciler, Milletvekillerine, Genel Başkanımız Nurettin Akçul'a, Genel Merkez Yönetim Kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Uyar Madencilik Çalışanlarından Çetin Esmer 2013 yılından beri mağduriyet yaşadıklarını ve sonunda tazminatlarına kavuştuklarını dile getirirken :' Bu süreçte bize yardımcı olan özellikle Genel Başkanımız Nurettin Akçul'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz' dedi.

Mağduriyeti giderilen bir başka Uyar Madencilik çalışanı Mehmet Çiçekli ise, bu süreçte sendikalı olmanın ve sendikal örgütlülüğün faydasını gördüklerini vurgularken : ' Sekiz yıldır Uyar Madencilik mağduru arkadaşlarımızla mücadele veriyoruz. 952 mağdur arkadaşımız tazminatlarını aldılar. Hepsi memnunlar. Soma'da bir yara kapandı. Tabi ki biz bu mücadeleyi verirken bize destek olanları unutmadık. Öncelikle ilk teşekkürümüz Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı sayın Nurettin Akçul'a. Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek, Genel Sekreter Tamer Küçükgençay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere destek veren tüm siyasetçilere çok teşekkür ediyoruz. Soma'da bu yaranın kapanmasıyla 950 işçi ve aileleri için çok sevindik. Allah bir daha böyle mağduriyetler yaşatmasın. Madenci arkadaşlarımız çalışmalarına güzelce devam ediyor. Örgütlü olmanın, sendikalı olmanın, sendikayla beraber mücadele etmenin faydasını biz bu işte gördük. Onların hepsine çok teşekkür ediyoruz' dedi.