Genel Başkanımız  Akçul Türk-İş'in Düzenlediği İftar Programına Katıldı
HABER / DUYURU

Genel Başkanımız Akçul Türk-İş'in Düzenlediği İftar Programına Katıldı

Türkiye Maden İş Sendikası -

Üst Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ'in Ankara'da Sokak Atıkları Toplayıcıları ile düzenlediği iftar programına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, sendikamız Genel Başkanı Nurettin AKÇUL, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat CEYLAN, TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, Memur-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ, Sokak Atıkları Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep KARAMAN, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT, TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, konfederasyona bağlı üye sendikaların Genel Başkanları ile çok sayıda sokak atıkları toplayıcıları katıldı.

7 Nisan 2022 tarihinde Ankara'da gerçekleşen iftar programında bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Ergün Atalay sokak atıkları toplayıcıları ile 2018 yılında yolculuklarının başladığını belirterek, 'Öyle güzel bir noktadayız ki geçmişte 40 sene bu ülkeye dışarıdan atık geliyordu. Kısa özü çöp geliyordu 40 sene. Dünyanın belirli ülkeleri, gelişmiş ülkeleri bunları yolluyordu. Şu anda 2020 senesinde bir yasa çıkardı sayın Bakan, buna bir kota geldi. Daha önemlisi siz bu sattıklarınızı 30,40 kuruşa satıyordunuz. Şimdi bunu 4-5 misline satıyoruz. Bunu anlatmanın bir anlamı yok' dedi.
Genel Başkan Atalay konuşmasında , işçinin, esnafın, memurun ayrı ayrı sıkıntıları olduğunu dile getirdi ve 'Önümüzde son yılların en yüksek enflasyonunun olduğu bir ortamdayız. Bir an evvel umarım bu enflasyon belli bir noktaya getirilir. Neticesinde istediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz' diye konuştu.

Sokak Atıkları Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman da yaptığı konuşmada yaklaşık beş yıldır Türk-İş'in sofrasında olduklarını dile getirerek, 'Biz sadece kendimizi topluma anlatmak istiyoruz. Böyle bir günü biz hayal bile edemiyorduk. Bu bizim için hayal ötesi bir gün. Sayın Bakanımız ile böyle bir sofrada oturmayı hayal bile edemezdik. Böyle bir günü yaşatan sayın Türk-İş Başkanımıza teşekkür ediyorum' dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada, atık toplayıcılarının daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirterek 'Daha sağlıklı koşullarda işinizi yapmanız için bakın altını çiziyorum, sizin mesleki statünüzü ve itibarınızı artırmak için gerekli olan her şeyi düşünüyoruz. Çok yakında da uygulamaya geçiyoruz' dedi.

Bakan Kurum, Sıfır Atık Projesi'nin BM tarafından sürekli ödüllendirilen küresel bir çevre hareketine dönüştüğünü, bu başarının altında Emine Erdoğan hanımefendinin ve her biri birer sıfır atık kahramanı olan atık emekçilerinin imzası olduğunu söyledi. Bakan Kurum, eskiden çöpe atılan yüzlerce kağıdın binlerce ağaca ve temiz havaya mal olduğunu kimsenin bilmediğini, artık hem belediyelerin hem vatandaşın bilinçlendiğini, herkesin geri dönüşümün, çevre koruma ve ülke ekonomisine kattığı değerin çok net bir şekilde farkında olduğunu anlattı.

Bakan Kurum, TÜRK-İŞ'in 'Köklü Gelenek, Vizyonlu Gelecek' sloganıyla 70 yıldır yüz binlerce işçi, emekçinin dertleriyle, sorunlarıyla ilgilendiğini belirterek TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a teşekkür etti.