Elbistan-Afşin Şubesi Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
HABER / DUYURU

Elbistan-Afşin Şubesi Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Maden İş Sendikası -

Sendikamız Elbistan-Afşin Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu 7 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti. Mevcut Şube Başkanı Adil Bölükbaşı şube başkanlığına 4 yıllığına tekrar seçildi. Kurula sendikamız Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yönetim kurulu Üyeleri, , CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve yönetimi ile delegeler katıldı.

Başkanlığını Genel Başkanımız Nurettin Akçul'un yaptığı Divan'da , Divan Başkan Yardımcılıklarını Genel Başkan Yardımcısı Şeref Zeyrek ile Genel Sekreter Tamer Küçükgençay yaparken, Divan Katipliğini Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın İle Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri H. Hüseyin Gürbüz yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayıp oy sayımıyla sona eren kongrede Adil Bölükbaşı şube başkanlığına tekrar seçildi.

Genel Başkanımız Nurettin Akçul burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Türkiye'de Türk-İş var. Biz de Türk-İş'e bağlı bir sendikayız. Türkiye'deki madenlerin de Maden-İş'i var. Biz, meyvesi çok olan bir ağacız. Sektörümüzde ve iş kolumuzda 4 tane sendika var ama üçünün toplamından 3 kat fazlayız. En büyük özelliğimiz samimiyiz ve doğru adımlar atarız. Bizde yalan yok, kandırmaca yok, yapabildiğimizi yaptık diyoruz yapamadıklarımızı da yapamadık diyoruz. Başarılı olduğumuz toplu sözleşmeler var, eksik olduklarımızı da gayet iyi biliyoruz. Bunun telafisi için uğraşacağımızdan emin olun.
Elbistan-Afşin Şubemizin son 3 yılda çok zor günleri oldu. Özelleştirme süreci yaşadı ve büyük bir mağduriyetti bu. Arkadaşlarımız darmadağın oldular. Türkiye'nin her tarafına dağıtıma gittiler. Ama bu sürecin çok hasarsız ve zararsız bir şekilde atlatılmasında Adil Bölükbaşı başta olmak üzere kendisinin ve yönetiminin büyük başarısı vardır. Kendisini ve yönetimini bir kez daha kutluyorum. Sabırla ve ustaca hareket ederek kriz dönemini aşmasını bildi ve hiçbir arkadaşımızın da mağdur olmasına göz yummadı' dedi.

'Yarım asırdır buradayız bir yarım asır daha burada olacağız' ifadesini kullanan Genel Başkan Akçul, işçiyi güçlü yapan tek şeyin de birlik olduğuna değindi.
Genel Başkan Akçul, 'Sendikal mücadelede bir araya gelmesini bilirsek önümüzde hiçbir güç duramaz' dedi.
Genel Başkanımız Nurettin Akçul, sözlerini, 'Madenlerde şehit olan tüm arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün burada yeniden göreve seçilen adil Başkan'a ve yönetimine hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar şubenin organlarında görev alan arkadaşlarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum' ifadeleri ile tamamladı.

Tüm maden şehitlerini anarak sözlerine başlayan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise konuşmasında '2011 yılında teslim aldığım Maden-İş'in şerefli bayrağını eğilmeden bükülmeden bugüne kadar taşımaya çalıştım. Maden işçisi kardeşlerim ve değerli delegelerimiz, bize bu göreve devam etme hakkını verdi. Sizlere layık olabilmek için elimden geleni yaptım. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İlk günkü mücadele heyecanımızdan asla azalma olmadı. Maden emekçilerinin haklarını geliştirmeye ve sorunlarını çözmeye tüm gücümüzle çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın' dedi.

İşverenlere seslenen Başkan Bölükbaşı, 'Maden emekçilerinin çalışma şartları belirlenmiş ve güven altına alınmıştır. Ülkemizin ve işverenlerimizin itibarı sıfır iş kazası ile ölçülür. Maden işçilerini işyerlerinde çalışıp ailelerine bakabilmesi ve Türkiye'ye üretim yapması için işe alıyoruz. İşçi kardeşlerimizi yaşatmak için işe alıyorsunuz ölsün diye değil. Yaşanan ekonomik krizden işçilerimizin hak kaybı yaşamaması için işverenleri masaya davet ettik. Krizin faturasını bir nebze olsun azaltmak için çalışmamızı sürdürüyoruz. Nerede bir maden ocağı varsa genel merkezimizle birlikte bıkmadan usanmadan örgütlenmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; en büyük güç örgütlenme gücüdür.

Aramızdan ayrılacak olan arkadaşlarımız var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan, beni Adil yapan da işçi kardeşlerimiz ve dostlarımızdır. Biz, bugün buradaysak hepsi sizlerin sayesinde. Elbistan gibi bir yerde başkanlık yapmak zor. Bize destek veren kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kazaların yaşanmadığı, ekonomik krizlerin ve bulaşıcı hastalıkların bittiği, emekçilerin iş sağlığı ve iş güvenliği ile emeklerinin karşılığını tam olarak aldığı güzel günler görmek en büyük dileğimizdir. Kongremiz, hayırlı ve uğurlu olsun' ifadelerinde bulundu.

Seçim sonrasında şube yönetimi şu isimlerden oluştu: Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Şube Başkan Vekili Battal Musa Yıldırım, Şube Sekreteri İlyas Kılınç, Şube Mali Sekreteri Ali Sönmez ve Şube Teşkilat Sekreteri Ferhat Açık.