Bartın'da Şehit Olan Madencileri Dualarla Andık
HABER / DUYURU

Bartın'da Şehit Olan Madencileri Dualarla Andık

Türkiye Maden İş Sendikası -

Bartın'daki maden faciasında şehit olan 41 maden işçisi, Soma'da üyelerimiz tarafından rahmetle ve saygı duruşu ile anıldı.

İşçiler, işbaşını da saygı duruşunun ardından gerçekleştirdi. Sendikamız Ege Bölgesi Şubesi, Ege Bölgesi 1 No'lu Şube, Soma Şubesi ve Soma 2 No'lu şube Yöneticileri, Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için lokma ve dua hayrında bulundu.

İşyerlerinde yapılan lokma ve dua hayırlarından sonra, Şubelerimiz tarafından Soma Cengiz Topel Meydanı'nda da lokma ve pilav hayrı yapıldı ve Kur-an okundu. Sendikamız Genel Mali sekreteri Zekeriya Aydın'ın da yer aldığı dua ve anma programında halka ve misafirlere ikramlar yapıldı. Zekeriya Aydın da burada yaptığı kısa konuşmada: 'Acımız büyük. Bartın'da ve bugüne kadar tüm madenlerde hayatını kaybetmiş maden şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyor, yakınlarına, ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralı arkadaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını ve şifa bulmalarını temenni ediyoruz' dedi.

Ege 1 No'lu Şube Başkanımız Mehmet Ali Çakır: '14 Ekim Cuma günü Bartın'da maden kazasında kaybettiğimiz 41 maden şehidimize ve bugüne kadar kaybettiğimiz bütün madenci şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz' dedi. Anma ve dua programına Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Yeni Anadolu Madencilik İşletme Müdürü Hüseyin Bardaklı ve Yönetimi ile çalışan üyelerimiz katıldı.

Ege Linyitleri İşletmesi'nde çalışan üyelerimiz de işletme yönetimi ile birlikte dua etti. Sendikamız Soma Şubesi Başkan Yardımcısı Maden Teknikeri Selçuk Metin saygı duruşu öncesi yaptığı kısa konuşmada: 'Maden işçiliği dünyanın en ağır iş kolu olarak dile getiriliyor. Maden ocaklarının açığı, yer altı ayrımı olmadan birliktelik içinde olduğumuzu göstermek istedik. Saygı duruşunda bulunup, dua okuyacağız. Allah bir daha böyle elim kazalar göstermesin. Bütün iş yerlerimizde bu saygı duruşu yapılacak. Maden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah'ım tüm işçi sınıfına bir daha böyle elim kazalar göstermesin. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin' dedi.

İmbat Madencilik İşyerinde çalışan üyelerimiz ve işletme yönetimi de, saygı duruşu ve duadan sonra yaralılara acil şifa , maden şehitlerine de rahmet diledi. Ege Bölgesi Şube Başkanı Cumhur Yılmaz: ' Bartın'da ve tüm madenlerde hayatını kaybetmiş maden emekçilerimizi, maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah böyle kazalardan hepimizi korusun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ruhları şad olsun' dedi.
Demir Export İşyerinde çalışan üyelerimiz ve işletme yönetimi de aynı şekilde saygı duruşu ve duaların ardından , şehit madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi. Soma 2 No'lu Şube Başkanı Murat Çolak: ' Bartın'da şehit olan 41 madencimiz ve madenlerde hayatını kaybetmiş bütün maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları Cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Allah böyle facialar yaşatmasın. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz' dedi.